Imprimare
Email
Stirile Radio Fir Dej
Vineri, 30 Noiembrie 2012 11:05

1decembrieMaine este Ziua Nationala a Romaniei. Manifestãrile dedicate zilei de 1 Decembrie vor debuta la ora 14.40, în Piata Bobâlna, cu intonarea imnului national al României, urmat de alocutiunea primarului municipiului Dej, Morar Costan. 

La ora 14.50 va avea loc o slujbã religioasã, dupã care oficialitãtile prezente la eveniment vor depune coroane de flori la monumentul Marii Uniri. Defilarea Gãrzii de Onoare va avea loc în jurul orei 15.30, urmatã de un program artistic omagial. Spectacolul omagial va fi urmat de un foc de artificii, retragerea cu torte, aprinderea iluminatului de sãrbãtori si a luminilor din bradul amplasat in Piata Bobalna. Ziua de 1 Decembrie se va încheia pentru cei prezenti în centrul municipiului Dej cu o traditionalã masã popularã.

Ziua nationala a Romaniei va fi marcata maine si la Gherla. Manifestarile vor debuta la ora 14.30, cand in parculetul mic va fi ridicat drapelul national pe un catarg inalt de 17 m. Catargul din centrul orasului a fost ideea consilierului local Mircea Corabean. Dupa inaltarea tricolorului un sobor de preoti vor oficia un TE DEUM la monumentul eroilor din fata bisercii armenesti. Dupa aceasta vor avea loc depuneri de coroane si evocarea momentului de la 1 decembrie 1918 de catre un istoric. Punctul culminant al manifestarilor il va reprezenta defilarea garzii de onoare prin centrul municipiului. La acesta defilare vor participa doua plutoane de la Garnizoana Dej, un pluton de jandarmi si doua plutoane de la Penitenciarul Gherla. Gherlenii vor putea sa asiste apoi la prezentarea tehnicii militare, masini de la polititie, pompieri, penitenciar si ambulata vor traversa in parada centrul orasului. La final la casa de cultura va fi sustinut in spectacol festiv. Anul acesta vor fi depuse coroane pentru prima data si la monumentul eroilor de la Baita si la monumentul eroilor martiri – detinuti politici din cimitirul central.

 

 


Vremea in Dej

Curs si convertor valutar

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Iti place Radio Fir ?

©2017 Radio FIR Dej - un radio legat de tine