Imprimare
Email
Stirile Radio Fir Dej
Miercuri, 29 Martie 2017 15:44

Consilierii locali dejeni s-au intrunit ieri in cadrul unei sedinte ordinare de Consiliu Local aferenta lunii martie. Unul dintre cele mai importante proiecte de hotarare aflat pe masa alesilor locali a fost cel privind solicitarea companiei Brantner Veres de a majora tarifele de salubritate pentru clienti, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

Astfel, din cauza cresterii semnificative a salariului minim din motive populiste,  fara ca acest lucru sa se reflecte si in economie,   cei care ridica  gunoiul in Dej au cerut ca persoanelor fizice sa le fie majorat tariful de salubirtate de la 7,42 lei/persoana la 12,25 lei/persoana iar la cele juridice, de la 83,30 lei/mc la 148,07lei/mc, intrucat si costurile lor cu personalul au crescut.

Pe langa cresterea cheltuielilor cu plata angajatilor, cei de la Brantner Veres au invocat si aparitia de la 1 februarie a unei taxe de depozitare de 80 lei/tona si anularea subventiei de la bugetul local pentru plata transportului gunoiului la groapa din Odorheiu Secuiesc. Reprezentantul firmei Brantner Veres a declarat in fata consilierilor locali ca au solicitat aceasta majorare din cauza dorintei de a restabili un echilibru contractual, avand in vedere cresterea costurilor.

Consilierii locali din partea PNL i-au cerut explicatii reprezentantului firmei Brantner Veres pentru cresterea semnificativa a pretului, avand in vedere ca in Turda, pentru aceleasi servicii prestate, o persoana juridica plateste doar 57 lei/mc, in timp ce la Dej se solicita 148 lei. Acesta nu a reusit sa explice diferenta mare de pret, invocand doar faptul ca s-a pornit de la pretul stabilit prin licitatia din 2006.

Mai mult decat atat, consilierul Marius Butuza a adus in discutie colectarea moderna a gunoaielor si transformarea acestora in resurse, dand exemplu orasul Seini aflat la doar 100 de kilometri de Dej. Consilierul PSD Andrei Bradea a considerat de asemenea ca aceasta majorare a pretului este semnficativa si a propus ca tariful sa fie marit pana la maxim 11 lei pentru persoane fizice, in timp ce Aurelian Muresan a declarat ca suma nu trebuie sa depaseasca 10,5 lei.

Pentru ca timpul trecea si nu s-a ajuns la niciun numitor comun, consilierii au decis sa ia o pauza, timp in care primarul a discutat la telefon cu cei din conducerea companiei Brantner Veres de la Cluj, care au amenintat ca daca nu se va majora tariful conform pretului cerut de ei, Dejul risca sa ramana cu gunoaiele neridicate.

Intr-un final, consilierii locali au votat si aprobat ca tariful pentru persoane fizice sa creasca la 11,25 lei / persoana si cel pentru societatile comerciale la 138 lei/mc. Proiectul a trecut cu 13 voturi „pentru", o abtinere, a consilierului Traian Muresan, dar si cinci voturi impotriva, cele ale consilierilor PNL.

 

 


Vremea in Dej

Curs si convertor valutar

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Iti place Radio Fir ?

©2018 Radio FIR Dej - un radio legat de tine