Imprimare
Email
Stirile Radio Fir Dej
Vineri, 08 Noiembrie 2013 11:19

IosifTonIosif Ton, unul dintre cei mai cunoscuti predicatori ai prezentului, va sussine duminică, la Beclean, o conferintă, la Biserica Penticostala Betleem. În vârstă de 79 de ani, Iosif Ton este o figură marcantă a Cultului Baptist din România, jucând un rol important pentru bisericile neoprotestante încă din vremea regimului comunist.

A predicat mulți ani la Radio Europa Liberă, în fiecare duminică între orele 14-15 în cadrul unui program religios transmis în perioada comunistă.

După 1990 Iosif Ton a pus bazele si a asigurat functionarea Institutului Biblic Est-European, Institutului Biblic din Oradea (astăzi Universitatea Creștină Emanuel), a postului de radio Vocea Evangheliei și al Editurii Cartea Crestină din Oradea. A fost inițiatorul Alianței Evanghelice din România, aliantă ce regrupează cultele neoprotestante în România: baptisti, penticostali si crestini după evanghelie. De asemenea a fost unul din pastorii Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea, cea mai mare biserică baptistă din România.

Iosif Ţon a studiat teologia la Oxford şi a obţinut un doctorat la Facultatea de Teologie Evanghelică din , Belgia. Iosif Ton va fi la Biserica Penticostală Betleem (nr. 2), la ambele servicii divine (ora 9 si ora 18).

 

 


Vremea in Dej

Curs si convertor valutar

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Iti place Radio Fir ?

©2017 Radio FIR Dej - un radio legat de tine